Tuesday, June 16, 2009

Penipu Besar....

Assalamualaikum.
Apa khabar saudaraku. Semoga sihat sejahtera hendaknya. Saya ingin berkongsipengalaman berkenaan dgn perkataan "RADIX". Pada 4 Jun 2009 saya ke sebuahrestoran di Tg Rambutan utk makan. Seperti biasa kopi Radix adalah minumanbiasa yg saya minum di kedai tersebut.
Apabila minuman sampai, saya pun minum seteguk. Wah rasanya tidak spt kopi Radix yg biasa. Lalu saya punbertanya kpd empunya kedai tersebut. Beliau mengatakan yg kopi radix telahditukar kpd packing yg baru (disebabkan oleh berlakunya kopi radix tiruan,lalu HPA telah menukar packing supaya tidak boleh ditiru). Saya pun mintaklah dgn tuan punya kedai nak tengok packing baru ygdinyatakan tu. Manalah tau mmg betul HPA dah tukar.
Saya berasa terkejutapabila melihat packing kopi Radix tersebut (lihat attachment). Apabiladitanya siapakah yg membekalkan kopi tersebut, dia pun tak tahu. KatanyaCina yg hantar kat dia. Kilangnya bertempat di Taiping Perak. Macam-macam bangsa Cina lakukan utk menjatuhkan produk org Islam kita. Ygsedihnya org Melayu kita yg menjadi mangsa penipuan mereka.
Wallahualam.
ikutkan kata hati nie, memang kurang ajar bangsa yang buat kerja nie...
produk HPA dah ditiru oleh bangsa nie.... sama2 kita tentang habis-habisan...
hak kita tetap hak kite.... jangan ada bangsa lain ceroboh hak milik kite... bukan produk HPA sahaja... Hasil Tanahair Kita... HAK MILIK KITA, BANGSA MELAYU....

No comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin